Откриха мъртъв синът на Хрушчов. Бил ли е убит

266

Все още не са ясни причините за смъртта на Сергей Хрушчов, който е син на легендарния съветски лидер Никита Хрушчов. Той е намерен мъртъв в жилището си в САЩ. Според първоначална информация, Хрушчов-син е биз застрелян.

Причината за смъртта на Сергей Хрушчов – син на покойния бивш съветски лидер от периода на Студената война Никита Хрушчов, е огнестрелна рана в главата,  предаде Асошиейтед прес, цитирана от „24 часа“.

Хрушчов-младши бе намерен мъртъв в дома си в Кранстън, щата Роуд Айлънд, миналия четвъртък. Той бе на 84 г. Сергей Хрушчов и съпругата му Валентина получиха американско гражданство през 1999 г. Именно тя е повикала в четвъртък сутринта полицията, която е констатирала смъртта му на място в дома, предава БТА.

Сергей Хрушчов е роден в Москва през 1935 г. Той бе ракетен експерт в Съветския съюз. През 1959 г. съпровождаше баща си при историческото му посещение в САЩ. През 1963 г., когато баща му още беше на власт (до 1964 г.), бе удостоен със звание Герой на социалистическия труд, стана и лауреат на Ленинска награда, припомня ТАСС.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама