Излязоха резултатите от мащабно изследване за COVID-19 в южните ни морски общини

3192

Излязоха резултатите от мащабно изследване за коронавирус на населението от южното ни Черноморие. Направените тестове са 2400. Това са хора от Бургас и общините Царево, Приморско, Созопол, Несебър.

Според доц. Ангел Кунчев южното ни Черноморие е чисто от коронавирус и туристите можело да се чувстват в безопасност. Според доц. Ангел Кунчев това показвало, че южното ни Черноморие е чисто от коронавирус и туристите можело да се чувстват в безопасност, предаде „24 часа“.

Същата позиция изрази и министърът на туризма Николина Ангелкова, която се включи в брифинга в Бургас, приключил току-що. Тя обяви още, че днес сутринта се е срещнала с представителите на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, които са заявили готовност за активен летен сезон от 1 юли. „Във всички хотели се спазват стриктно противоепидемичните мерки“, каза Ангелкова и допълни, че утре се очаква първият чартър от Амстердам.
„Регионът ни е безопасен, морето ни е чисто, очакваме туристи, за които през цялото лято тук, в Бургас, ще има интересни културни събития“, каза кметът Димитър Николов.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама