Тежък инцидент: Срутване в новостроящия се тунел „Железница“, има затрупани

374

Срутване е станало в новостроящия се тунел „Железница“ по магистрала „Струма“ в Благоевградско, съобщи БНТ

Трима работници бяха затрупани в тунела. По информация на здравния министър Кирил Ананиев всички са живи

Екипи на пожарната служба от Благоевград пътуват към мястото на инцидента. Към тунел „Железница“ пътуват още министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Тунелът се строи в момента, като е предвидено 2 километра тръби да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна.

При стартирането на строежа на тунела стана ясно, че работниците се трудят в тунела 24 часа, на три смени. Предвидено е в съоръжението освен пътните платна, да бъдат изградени и автомобилни преходи, които ще се използват само при аварийни ситуации.

Наред с това съоръжението ще разполага и с пешеходни преходи. Освен това вътре ще има автомобилна връзка, която ще се използва само от Спешна помощ и Пожарната.

Очаква се тунелът да бъде завършен през пролетта на следващата година, а през март 2022 г. трябва да бъде приключено и строителството на целия ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама