10 са задържаните при акцията в Сандански (ВИДЕО)

146

„Съчетават се две акции на прокуратурата, при които са задържани около 10 човека“, обяви на брифинг главният прокурор Иван Гешев за акцията в Сандански.

„Първата акция е под наблюдението на специализираната прокуратура. В нея участват главно служители на ГДБОП и Дирекция „Жандармерия“. Втората е на Областната дирекция на МВР – Благоевград. Пет са задържаните лица по първата операция. Групата е от 6 човека, като единият към момента е в затвора. Другата операция също е по линия на наркоразпространение тук на местно ниво“, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Над 150 000 евро са открити в къща, открити са и левове. При спецакцията са открити и наркотици, които не са в голямо количество. Ударената група е била задържана и преди“, каза още той.

В града има 2-3 големи групи, които се занимават с наркоразпространение. Обект на досъдебното производство е една от тях, която се наблюдава от година. Намерено е и голямо количество пари.

Операцията е стартирала тази нощ, проверяват се лица, регистрирани за продажба на дрога, както и такива с две и повече висящи дела. Открити са големи суми пари.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама