В Силистра ще празнуват Еньовден с билки и песни

132

Силистренската община, Регионален исторически музей, Регионална библиотека „Партений Павлович“ и народни читалища от община Силистра организират утре празник „С билки и песни на Еньовден“, съобщиха от общината.

Проявата ще започне със събиране на билки от 6.00 часа.

Началото на програмата е от 17.30 часа в Дунавския парк. Там ще бъдат разположени щандове с ароматни и лековити билки, ще се демонстрират стари занаяти, ще се представят интересни обичаи.

За пръв път в празника ще се включат и ученици-членове на учебна компания „Аромат на здраве“ и полагащи грижи за „билкова аптека под небето“ от Професионална земеделска гимназия „Добруджа“ – Силистра. Учебната компания, която се грижи за билковата аптека, е създадена по Програмата „Учебна компания“ на Фондация „Джуниър Ачийвмънт“, с която училището работи от 2 години.

Регионална библиотека „Партений Павлович“ – Силистра също ще се включи в празника с материали от фондовете на библиотеката, свързани с билките, билколечението и традициите на Еньовден.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама