Отново по-строги мерки: Маските стават задължителни

1125

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви новите мерки срещу разпространението на Covid-19 на брифинг.

„От утре предприемаме нови мерки. Всички мероприятия на закрито да бъдат организирани при пълняемост до 50% от капацитета на залата, като се носят маски и други предпазни мерки. На второ място на закритите обществени места да се носят маски. Персоналът задължително трябва да носи маски. Задължително е носенето им и в обществения транспорт. При провеждането на футболни мачове се позволява до 1000 души като се спазва задължителната дистанция. При другите спортни мероприятия да се сяда през седалка. Всичко това го прави само и единствено с цел съхранението на здравето на българските граждани“, каза здравният министър.

При търговските обекти на закрито ще трябва да се спазва и 1.5 метра дистанция.

„Важно е когато казваме нещо, то да се базира на факти. Ситуацията е сложна. Имаме реално увеличение на случаите. За щастие то не е толкова много при хората с нужда от интензивни грижи. Това се случва и в други страни. Случващото се се дължи на нашето поведение и промените във вируса. На първо място по заболеваемост е Северна Македония 45.6 на 100 хил. население. На второ място на бланиките е Албания – 12.9, Босна – 11.9, Турция – 10.7. Пето и шесто място България – 8.3, Сърбия – 7.09 на 100 хиляди население. Това се случва в Европа”, заяви държавният главен инспектор д-р Ангел Кунчев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама