Това са храните, които ни пазят от COVID-19

1966

Стана ясно, че белите дробове са основната мишена на заразата коронавирус. От друга страна, витамин К е дефицитен при всички пациенти в тежка форма на COVID-19.

 Следващата стъпка е да се тестват тези, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, както и диабетиците. Ако сме прави, то може да се наложи лекуващите ги специалисти да им дадат витамин К.“, посочва д-р Тод Доферхоф, специалист по инфекциозни болести в болницата Canisius Wilhelmina, научаваме от факти.бг.

COVID-19 провокира нарушения на кръвообращението. Витамин К помага за регулиране на коагулацията на кръвта и за защита на белите дробове. Можете да намерите този витамин в сиренето, както и в зелените зеленчуци като аспержи, броколо, зелен боб, авокадо, марули, киви и др..

„Няма данни, които да доказват ползите от използването на витамин К за профилактика или лечение. Консумацията на витамин К с храната обикновено е достатъчна“, посочва тя. Все пак тези резултати не са меродавни, тъй като тази теория все още не е потвърдена, както и тези за ползите от никотина или витамин D.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама