Първа жертва на COVID-19 в Перущица

212

Мария Вълканова, кмет на Перущица е публикувала в социалната мрежа, че има първа жертва на коронавируса в общината.  Ето какво се казва в публикацията на кмета:

„Уважаеми съграждани,

За съжаление вече има жертва на коварния COVID-19 и в нашата община. Пастор Салчо Салчев е починал в болницата. Изказвам своите най-искрени съболезнования на неговите близки.

Има и една добра новина-засега няма нови положителни проби за COVID-19 на територията на Общината. Петте лица, поставени под карантина, заради положителен резултат, са в добро общо състояние и нямат никакви симптоми. Всички те, както и поставените под карантина още 20 лица, които са били контактни със заразените са здрави и спазват постановените мерки.

Продължава засиленото полицейско присъствие в кв. „Запад“. По информация от органите на реда то ще продължи до 25 юни /четвъртък/.

Първоначално информацията, която получих от тях и съобщих веднага, за да се има предвид, беше, че ще допускат напускане на квартала само за наистина неотложни случаи, като посещение на болница например. Предвид излезналите допълнителни проби за коронавирус и отрицателните резултати от тях, по-строгите мерки бяха прекратени. Ситуацията е динамична, но вярвам, че взетите мерки и недопускането на струпване на повече хора на едно място ще са достатъчни, за да се спре разпространението на вируса.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама