Почина актьорът Иън Холм, изиграл любимия на всички Билбо Бегинс

146

Носителят на БАФТА оставят зад гърба си редица емблематични роли

Една от най-емблематичните фигури в киното си отиде на 88-годишна възраст. Новината за кончината на Иън Холм бе съобщена днес от британското издание Guardian.

С голяма тъга съобщавам, че актьорът сър Иън Холм почина тази сутрин на 88-годишна възраст“, каза агентът му пред медиите. „Той си отиде спокойно в болница, сред семейството и приятелите си“.

Холм спечели в бляскавата си кариера признание от Британските филмови награди (БАФТА) за ролята си на Сам Музабини във филма „Огнени колесници“. Най-широка популярност той добива с играта си на Билбо Бегинс от епичната трилогия „Властелинът на пръстените“.

Актьорът също така е част от звездните екипи на класики като „Пришълецът“ и „Рататуи“, където също оставя сериозно впечатление, както сред зрителите, така и сред критиката.

Дано наистина душата му намери покой, а ние междувременно ще си спомняме вечно за него, благодарение на увековечените роли в киното.

 

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама