Първи думи на българката, преборила Covid-19 след 41 дни интубация

132

35-годишна жена пребори коронавируса след 41 дни на интубация

Днес тя беше изписана от хасковската болница. Изпратиха я лекарите, които са се грижели за нея повече от месец

„Тя ни е благодарила много пъти. Ние бяхме постоянно заедно. Грижите за един такъв пациент са огромни“, каза д-р Георги Димитров пред БТВ.

Медиците споделят, че чувството на задоволство в такъв момент е огромно.

Златка се връща болна в края на април от Нидерландия. В самолета ѝ станало лошо, а здравните власти я обвинили, че е избягала от медицинския контрол на летището. „Изобщо не съм избягала в София. Даже им казах, че не съм добре, че не се чувствам добре. Веднага ми трябва лекар. Обаче, те звъннаха, беше неделя и казаха, че няма дежурни лекари, няма кой да ни приеме и тогава си хванах такси и веднага дойдох в тази болница“, заяви жената.

Макар тя да твърди, че не е знаела от какво е болна, семейството ѝ е категорично, че всеки в нейната ситуация трябва е по-отговорен.

Баща на пациентката Ангел Стефанов заяви, че е трябвало дъщеря му да си направи тест.

Преди да се върне на цветните полета в Нидерландия, на Златка ѝ предстои 14-дневна карантина в родната къща в село Криво поле.

 

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама