Над 16 400 чартърни полета ще водят туристи у нас за летния сезон

103

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова

„Очакваме от следващата седмица да започне постепенно раздвижване на полетната програма на всички основни туроператори и авиопревозвачи, които оперират на нашия пазар, както и да можем да реализираме летен туристически сезон”. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Очакваме първите потвърдени чартърни полети да се реализират на 26 юни на летище Бургас. Единият полет е от Амстердам, другите полети са от Германия. За летище Варна първите полети са планирани за 29 юни. Стартират полети и от Нидерландия, Полша и Чехия”, посочи още тя.

„Водим разговори за удължаване на летния туристически сезон до края на месец октомври“, посочи министърът на туризма.

„Ще правим безкомпромисен контрол след началото на летния сезон”, каза още тя. И допълни, че са провели всички срещи с контролните органи, за да могат да се уверят, че туристическият продукт, който ще бъде предлаган е на високо ниво.

„Чакаме указания от ЕК за пазарите от трети страни, извън ЕС, а именно за Русия, Украйна, Молдова, които посещават България като туристическа дестинация и не само”, подчерта Ангелкова.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама