9-месечно бебе с Covid-19 в Пловдив

147

С положителна проба е и бащата на детето

9-месечно бебе и 23-годишния му баща са новите заразени с COVID-19 в Пловдив. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева

Двамата са били контактни на заразени хора от Сърница. Младият баща и детето му са в добро състояние и не са хоспитализирани.

Обявената вчера жена на 55 години не е от Пловдив, а от Дупница, уточни Каназирева. Тя уточни, че е била грешка при обявяването от Националния оперативен щаб.

По думите на областния управител обстановката в Пловдив и областта е спокойна. Няма огнища на COVID-19 в ромските квартали. За това говорят и направените проучвания, в които се вижда, че 20-те семейства от „Столипиново”, които са дали кръв, и 10-те – в „Шекер махала”, са чисти откъм инфекция. Няма и нови заболели в „Аджисан махала”.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама