Да почистим къщата с храна. Натуралните продукти, които могат да влязат в употреба

60

Не, нямаме грешка в заглавието. Ще чистим СЪС храна, а не ОТ нея, както обикновено се налага

Тъй като сме изпълнени с еко-желание да намалим препаратите вкъщи до минимум, изнамираме какви ли не природни средства за почистване и с радост ви ги споделяме.

Преди време ви показахме как да си направите сами таблетки за тоалетната, сега идва нещо не по-малко изумително – как с помощта на плодове и зеленчуци да почистите различни петна, да изтъркате скарата и да лъснете приборите.

Защо предпочитаме натуралните средства за почистване?

Защото не замърсяват природата и водата. Няма смисъл да чистим до блясък вкъщи, ако заради това ще страда цялата планета. Защото препаратите могат да повишат опасността от различни алергии вкъщи – както на хората, така и на животните, с които живеем. А не искаме това.

И защото е много интересно да намираме нови приложения на вече познати продукти.

Бананова обелка

Полира сребърни прибори – направете я на паста с малко вода и върнете блясъка на вилиците и лъжиците.

Краставица

Почиства и полира стоманени и емайлирани съдове. Ако умивалника ви е емайлиран, можете да го натъркате с парче краставица, която ще премахне всички петна. Маха петна и от латексови стени.

Орехи

С тяхна помощ ще скриете драскотините от дървените мебели. Почти магическо.

Лук

С парче лук, набодено на дървен шиш можете да почистите загорялото от все още топлата скара.

Кетчуп

С него можете да излъскате до блясък медни съдове. Разбира се, после изплаквате и подсушавате добре.

Утайка от кафе

Тя е идеалният ексфолиант както за тялото ви, така и за всички мазни повърхности. Спокойно можете да я изхвърляте в канала, за да го почистите от мазните отлагания.

Оцет

Разреждайте 1:1 с вода за почистване, дезинфекциране и излъскване на крановете на мивката и душа, както и на тоалетната. С оцет можете да премахнете петната от варовик върху кристалните чаши.

Газирана вода

Премахва петна от дрехи и килими.

Сух хляб

Почиства и премахва миризмата от мелачка за кафе или подправки.

Сол

Премахва петна от червено вино. Мястото се наръсва със сол и се изпира малко след това. Ако наръсите печката, докато е топла със сол, после ще ви е по-лесно да я почистите от мазнините.

 

Източник: Една.бг

По публикацията работи: Ивайла Андонова

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама