Бум в търсенето на селски имоти на 30 мин от града

650

Къщите на село станаха убежище за много хора, по време на извънредното положение, което беше обявено в държавата през март. Много българи предпочетоха да се завърнат към къщите си по селата. Дали ги преоткриха или пристигането им там беше чакано и желано, всеки сам ще прецени.  

Повече огледи на къщи на село отчитат от агенциите за недвижими имоти след извънредното положение. Въпреки това цените не падат. Причината – засиленият интерес от младите хора към живота на село, където карантината и социалната изолация са по-поносими, предаде NOVA.

Семейства на средна възраст – това е профилът на потенциалния купувач на къща на село. Наблюденията на търговците на недвижими имоти във Великотърновско е, че къщи за постоянно живеене се търсят в малки населени места в радиус до 15 км. Цените, обаче, не падали, въпреки пандемията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама