Това са условията за преминаване на КПП-тата при село Изгрев

302

На входовете и изходите на Шуменското село Изгрев вече има поставени КПП-та. Това се наложи след множеството регистрирани случаи на заразени с коронавирус.

В селото има огнище на коронавирус, след като днес положителните проби на местни станаха 17. Вече са изградени контролно-пропускателните пунктове около шуменското село Изгрев, което бе поставено под двуседмична карантина, предаде NOVA.

КПП-ma ще бъдат от същия тип, както при областните центрове. През тях ще се пропускат само хора със здравословни проблеми, такива, които трябва да се завърнат по постоянен или настоящ адрес, или отиващи на работа. Това ще се удостоверява с лични документи, служебни бележки от работодател, също и с попълване на декларации, предаде „Труд“.

Полицията е поставила два контролни пункта за вход и изход на селото, както и мобилен екип, който да следи за спазването на мерките, съблюдаването на отстоянието, и ще проверява карантинираните жители. 30% от населението ще бъде тествано за коронавирус. Близо 900 са регистрираните жители на Изгрев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама