Рекорд: Извлякоха змийска отрова, способна да убие 100 души

179

Само от един-единствен път служителите в парка за влечуги в Австралия за успели да извлекат рекордните 3,32 грама отрова от континентален тайпан – количество, което е достатъчно да умъртви 100 души за часове.

Изведеното количество се явява и своеобразен световен рекорд, предава Новини.бг. Континенталният тайпан обитава северните и източни части на Австралия, както и южните части на Папуа-Нова Гвинея и е една от най-отровните и опасни змии в света.

Извлечената отрова ще бъде използвана за изработването на противоотрова срещу този вид змии, обясниха учените, тъй като в Австралия след ухапване от континентален тайпан умират годишно около 300 души.

Континенталният тайпан е сред най-смъртоносните змии на Земята и може да бъде изключително агресивен, а едно ухапване е достатъчно да разстрои почти всички жизненоважни функции на човешкия организъм, обясни Зак Бауер, директор на парка за змии в Австралия и допълни, че като дължина може да достигнат до три метра.

По публикацията работи Снежина Раева 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама