Министър Петкова обясни ще се повишат ли сметките за ток, парно и топла вода

79

Митистър Теменужка Петкова обясни, че двеста и един милиона лева ще бъдат върнати на клиентите на топлофикационните и газоразпределителните дружества

Според нея, с промените в Закона за енергетиката няма да се повишат сметките ни за ток, парно и топла вода, предаде NOVA.

„В момента, в който „Булгаргаз“ възстанови средствата в брой на своите клиенти – топлофикационните и газоразпределителните дружества. Съгласно закона в 30-дневен срок те трябва да направят своите преизчисления и във фактурите на клиентите им много ясно да обозначат както съответния период и съответното намаление.

За абонатите, които заплащат сметката си на месечна база с първата възможна фактура ще бъде направено приспадане на дължимите суми. Ако сумата е по-голяма, то приспадането ще продължи до изчерпване на размера на намалението. А тези, които плащат на годишна база, ще бъде направено изравняване чрез изравнителна сметка. Там те ще могат да видят сумата, която ще им бъде приспадната от сметките“, добави министър Петкова.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама