Кривата на заболелите от Covid-19 в Северна Македония отново тръгна нагоре

110

През последните 24 часа в Северна Македония са регистрирани 110 нови случая на коронавирус, което е най-големият брой новозаболели от началото на епидемията.

Това съобщи Институтът за обществено здравеопазване, цитиран от агенция МИА и БТА. Най-много са новозаболелите в Скопие. За последен път рекорден брой новозаболели бе регистриран на 16 април, когато бяха потвърдени 107 нови случая.

Заради увеличението на заболелите от коронавирус в Северна Македония отново бе въведен полицейски час. За 80 часа се ограничава движението на гражданите във всички общини на столицата Скопие, както и в Куманово, Липково, Щип, Тетово, Боговине, Бървеница, Теарце, Желино и Йегуновце.

Мярката е в сила от тази вечер в 21ч. до 5ч. понеделник, 8 юни. Във всички останали общини на територията на Република Северна Македония се ограничава движението на гражданите от днес в 21 ч. до  в 5ч. на 5 юни.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама