Огромно домашно куче нахапа 10-годишно дете

791

Куче нахапа жестоко 10-годишно момче в град Крън. Според лекарите възстановяването на детето ще продължи около половин година.

Инцидентът се е случил в събота. След игра с приятели, детето е тръгнало да се прибира, когато на улицата, близо до дома си, среща жена с куче, порода Кане корсо, съобщава БГНЕС. Детето попитало дали може да погали животното, но стопанката отказала. В следващия момент кучето се изтръгнало от каишката и нападнало момчето. Детето извикало за помощ и съседи се втурнали към мястото. Близо 10 минути петима мъже се опитвали да отместят 50-килограмовото куче от 10-годишното момче.

Детето е откарано в Спешния център с множество разкъсно-контузни рани по цялото тяло. Дни след инцидента то се възстановява, но според лекарите от Казанлък лечението му ще трае около 6 месеца.

Бащата на момчето иска да се вземат мерки, за да се избегнат подобни тежки инциденти в бъдеще.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама