В какво ще превърнат родната къща на Хитлер

136

Родното място на Адолф Хитлер ще се превърне в полицейски участък, след като правителството не намери друг по-удачен начин, с който да заличи следите на един от последните нацистки символи, привличащи вниманието на различни анархистки групи през годините, съобщава BBC

На 20 април 1889 г. в австро-унгарското градче Браунау ам Ин се ражда най-кръвожадният диктатор в новата история на човечеството и макар тогава никой да не е подозирал в какво ще се превърне синът на Алоис и Клара Хитлер, днес домът им е анатемосан от милиони по целия свят.

През 2016 г. австрийското правителство се принуждава да купи сградата, за да предприеме мерки, с които да отдалечи крайнодесните наследници на нацизма да посещават дома на своя идол.

Две години по-рано се води дебат, дали сградата да не бъде превърната в бежански лагер, но по-късно е превърната в център за хора с увреждания. Спор за реновациите по сградата дава повод за провал и на тази идея, за да може днес държавата да се заеме лично с ангажимента за превръщането ѝ в полицейски участък.

Ще бъде отворена нова глава за бъдещето на родната къща на диктатора и масов убиец – Адолф Хитлер“, казва австрийският вътрешен министър Карл Нехамер.

Домът е закупен срещу €810 000, а тепърва предстои да бъде реконструиран за нуждите на

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама