Убийство в Сливен вдигна полицията на крак

444

Тази нощ, към 01.37 часа, е получен сигнал от болнично заведение, че баща и син – на 66 и 39 години от град Сливен, с прободни рани, са приети за лечение

Малко по-късно младият мъж е починал. Незабавно са стартирани  оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, проведени под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен, в рамките на които криминалистите  установили извършителя на престъплението – 33-годишен местен жител, който след като избягал от  местопрестъплението, направил опит да се укрие.

Окръжна прокуратура – Сливен задържа за срок до 72 часа Тодор Й. Той е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 39-годишен мъж. Престъплението е осъществено на 02.06.2020 г. в град Сливен. То е квалифицирано по чл.115 от
НК.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с нож. По тялото на пострадалия са нанесени множество рани с оръжието на убийството, което е установено от служителите на ОД на МВР – Сливен. Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура – Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама