Откриха още нови културно-исторически ценности в офиси на Божков (СНИМКИ)

91

Специализираната прокуратура продължава действията по разследването в офисите на обвиняемия Васил Божков на ул. „Московска“ 43 в столицата.

Снимка: Специализирана прокуратура

В приземни помещения в сградата са намерени и иззети множество нови предмети, носещи признаците на културно-исторически ценности, които са с неизяснен произход и в нереставриран вид.

Намерени и иззети са фрагменти, апликации, халки, фибули, върхове на копия, които носят белезите на културно-исторически ценности. Те са били съхранявани в пълно несъответствие с международните стандарти за опазването им.

Специализираната прокуратура ще продължи занапред действията си по документиране на престъпни деяния срещу културно-историческото наследство на Република България при строго спазване на правилата за опазване и съхраняване на намерените и иззети предмети.

Във връзка с високия обществен и медиен интерес, публикуваме снимки на част от намерените нови предмети, носещи белезите на културно-исторически ценности.

Припомняме ви, че Васил Божков избяга в ОАЕ след невиждани разкрития за него и бизнеса му, които се осмели да направи Цветомир Найденов и брат му Боян Найденов. Заедно с Божков в Дубай е и Георги Попов. Срещу скандалния бизнесмен има повдигнати 18 обвинения.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама