Борисов: Правителството ще отпусне 600 000 лева, в помощ на Рилския манастир (ВИДЕО)

71

Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети Светата обител

Правителството ще отпусне 600 000 лева, с които Рилският манастир да продължи реконструкцията си. Отделно ще бъдат отпуснати още 1,3 милиона лева за пречиствателна станция. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който посети Светата обител, информират от Нова.

Средствата ще бъдат гласувани в сряда на Министерския съвет.

По-рано днес игуменът дядо Евлогий обясни, че в хазната на храма няма преведени никакви средства, въпреки че манастирът е в списъка на ЮНЕСКО. Финансовата криза, според него, е невиждана, а до дни ще бъде открита дарителска сметка, за да не се стигне до фалит.

„Извинявай, ако безпокойството е било малко в повече, но сутринта научих и на обяд съм при теб”, заяви Борисов на игумена.

Освен това ще бъдат подпомогнати още два манастира, които са подчинени директно на Светия синод. Ще бъдат отпуснати пари и за нова църква в Пловдив.


Видео: Нова

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама