Спасиха мъж паднал от нос Калиакра

379

Инцидент се е случил на нос „Калиакра“ в петък. Млад мъж на 25 години от Русе е паднал от емблематичния нос на Северното Черноморие. По чудо младежът е оцелял. 

Инцидентът е станал вчера около обяд. Според местните от село Българево, компания от Русе се разхождала из крепостта. Пострадалият мъж искал да си направи селфи с приятелката си точно на арката на носа. Не преценил, че е хлъзгаво заради дъжда, подхлъзнал се и паднал върху скалите. Височината е около 70 – 80 метра, предаде „Монитор“.

В спасителната операция участвал прочутият местен рибар Наско Писиката, чийто лагер е в местността Зеленката. „Обади се началникът на полицията. Каза, че има паднал мъж и трябва да отида с лодката да го взема, за да го отведат в болница. Момчето беше паднало от другата страна на носа, на най-тясното място. Взех малката лодка, екипажа си, дойде и дежурният лекар. Стигнахме до падналия, беше жив. Интересното е, че никъде по него нямаше нищо счупено, поне на външен вид. Пристигна и пожарната, а с реаномобил на болницата в Каварна го откараха до болница във Варна. Това е 18-ия ми случай да спасявам паднали от Калиакра“, разказа Наско Писиката.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама