Така котката ви казва „Обичам те“

219

Всички тези дребни жестове не са без мисъл и без смисъл, както и когато се излегне на лаптопа ви и ви пречите да работите, както и когато заспи върху вас – всичко това показва, че вашата котка чисто и просто ви казва: „Обичам те! Благодаря ти, че се грижиш за мен! Вярвам ти!“.

  1. Допира устните си до вашите.

Не си мислете, че това е случаен жест. Съвсем целенасочено иска да изрази обичта си към вас.

  1. Отърква глава във вас.

Това е един от най-разпознаваемите котешки жестове, които показват привързаността й.

  1. Присвива очи.

Ако котката ви притвори очи, докато ви гледа, бъдете сигурни, че така показва нежност към вас, сякаш ви се любува и се умилява от близостта си до вас.

  1. Масажира гърба ви.

Лежите си вие и ненадейно четириногият приятел се метне на гърба ви и започне да ви масажира –  сигурен признак на любов.

  1. Върви по петите ви.

Случвало ли ви се е в момента, в който излезете от стаята, да бъдете последвани от топката пух? Тя просто не може без вас, иска да е постоянно близо до вас и да знаете какво правите. Дори да не я забележите, тя вероятно се промъква крадешком зад гърба ви. Е, вярно е, че понякога иска да провери дали не отивате към хладилника, за да изпроси нещо за хапване, но в повечето случаи поведението й е безкористно.

  1. Посреща ви.

Определено сте й липсвали, докато ви е нямало. Колкото и независими същества да са те, не обичат да прекарват дълго време сами. Не си мислете, че не й е направило впечатление, ако след работа сте решили да пийнете по нещо с приятели. Ако се приберете и моментално се увие около крака ви – със сигурност сте й липсвали. Е, има и още една причина да го прави – гладна е.

  1. Носи ви мъртви животни.

Малко отблъскваща, но несъмнена проява на любов. Тя се грижи за вас и не би искала да умрете от глад.

  1. Спи върху дрехите ви.

О, да, това е любимо занимание – не само защото е по-мекичко, а най-вече защото обича да усеща миризмата ви – особено когато не сте у дома.

  1. Ближе ви.

Прави го не защото иска да ви измие, а защото проявява нежност и привързаност.

  1. Захапва ви.

Когато си играете с котката си и тя ви захапе, това е върховна проява на радост, доволство и любов – не й се сърдете.

Източник: обекти.бг

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама