Доброволци почистиха „Пластмасовата река“ край Елешница

77

Преди дни bTV показа как районът около реката край село Елешница се е превърнал в сметище. Тонове боклуци замърсяваха района, заради което получи прозвището „Пластмасовата река“.

Кадър: bTV
Кадър: bTV

След излъчването на материала много хора са се обадили и са предложили помощ за решаване на проблема, разкри кметът на Елешница Сашо Мицин.

Днес районът изглежда значително по-чист благодарение на доброволци, заели се с неговото почистване. Все още има какво да се желае и те ще продължат почистването си през уикенда.

„Вкарахме техника и каквото успяхме да почистим, почистихме. В събота продължава почистването ръчно, защото техниката не може да го направи. От Община Разлог изпратиха техника на база предписанията, които имахме от Басейнова дирекция, имаше и фирми, които помогнаха безвъзмездно“, разказа кметът на Елешница.

Кадър: bTV

„Вече усещам любовта и грижата на хората към природата. Обръщам се към хората: нека да почувстват свободата на вятъра, нека да усетят аромата на плодовете, нека да се събуят боси и да почувстват мекотата на тревата. Нека да съхраним природата такава, каквато трябва да бъде – чиста и непокътната“, заяви местната жителка Анна Тричкова.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама