Директна връзка от Дубай: Божков нападна и Иван Гешев

1543

Нова атака срещу властта у нас предприе във фейсбук избягалият хазартен бос Васил Божков. Той плаши със съд лично главния прокурор на България Иван Гешев

„За разлика от Прокуратурата в лицето на Главния прокурор Иван Гешев, аз вярвам в конкретните и законово-издържани обвинения.
Хагската Конвенция от 1954 г. и Конвенцията за Защита на Световното културно наследство от 1972 г. криминализират действия, водещи до разрушаването на културно-историческо наследство и ги класифицират като „престъпление срещу човечеството“.

Като последствие от незаконното изземване и неясната съдба на предметите от Колекция „Васил Божков“ от страна на властимащите е заведено дело срещу държавата пред съответните международни правни институции.
Освен това лично ще бъдат съдени Гешев и всички длъжностни лица (чиновници, държавни служители и др.), отговорни за имуществените и неимуществените вреди, причинени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „Васил Божков“, написа хазартният бос, който е вече с 18 обвинения, след като вчера му бяха предявени 7 нови – за убийства, рекет и опит за изнасилване.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама