Уникални кадри на мечка, която любопитно следва малко момче в планината (ВИДЕО)

306
Кафява мечка проследи 12-годишно момче, докато то събираше борови шишарки по време на разходка по алпийските баири в северната италианска област Трентино, съобщи CNN
Приключението бе записано от приемния баща на Алесандро, който първоначално изобщо не знаеше кой върви зад него.
Поне на 2 пъти любознателната мечка се изправи на задните си крака, за да проучи странните, според нея, действия на момчето в нейния район. Предполага се, че тя е била разбудена от хората, преминали там. Бащата на Алесандро внимателно го предупреди да не прави резки движения и да не тича, а да върви спокойно към него.
Момчето, разбрало вече за мечката, няколко пъти спокойно се обърна към нея. Бащата Лорис Калиари обясни пред CNN, че Алесандро обича животните, като има слабост към мечките. „В началото бях нервен, но когато видях, че мечката не е уплашена, че не предприема някакви заплашителни действия, се успокоих“, призна Калиари.
Вкъщи, обаче, майката и бабата на Алесандро започнали да крещят от уплаха, когато мъжете им прожектирали срещата с мечката.
Видео: Youtube
По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама