Ето го и дилъра с кокаин за милиони в „Студентски град“. Влязоха в апартамента му (СНИМКИ/ВИДЕО)

906

Директорът на СДВР Георги Хаджиев разкри пред медиите подробности около спецакцията за залавянето на още 300 кг. кокаин

Дрогата е била намерена в дома на 31-годишния Николай, който преди дни бе задържан за 40 кг. наркотик.

„Това количество кокаин не е предназначено за българския пазар. Според нас става въпрос предимно за износ“, коментира Хаджиев.

Според събраната оперативна информация, наркотикът е бил предназначен за пазара в Азия и Западна Европа. Много малка част от него е била предвидена за разпространение в България – уточни директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Шефът на СДВР увери, че целта е да се установят всички участници в схемата. Той потвърди, че наркотикът е намерен в жилището на 31-годишния Николай. Не разкри обаче дали има данни той да е работил с други съпричастни лица. Стана ясно обаче, че са взети следи, биоматериал от мястото на акцията.

Служителите от сектор „Наркотици“ и Седмо РУ са извършили акцията.

Прокурор Панчева пък каза, че са направени два следствени експеримента и две претърсвания и изземвания. Отворено е било жилището, но и още един автомобил, собственост на обвиняемия.

„Претърсването е извършено в присъствието на домоуправителя, поемни лица и технически специалисти“, каза прокурорът.

Общият брой наркотик е бил разпределен в 327 пакета – 248 в спалнята и 79  в кухнята. Общото количество е около 327 килограма. Всеки пакет е с около килограм. Всички са били с различна маркировка, групирана в осем групи. Пакетите не са били в специални тайници.

В ателието са били намерени професионална машина за пакетиране и везна. Към настоящия момент е взет дактилоскопен и биологичен материал за назначаване на съответните експертизи.

Междувременно започна гледането на мярката на 31-годишния мъж, който бе задържан заради притежание на сериозно количество дрога, предадоха от  Novini.bg. Мярката се гледа в Софийския градски съд.

Кадър: Новини.бг

Обвиняемият запази мълчание пред журналистите, а делото се гледа при закрити врата.

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Николай Петров по образувано досъдебно производство за извършено от него престъпление – държане на наркотични вещества с цел разпространение в големи размери. Става въпрос за случая с откритата дрога в „Студентки град“. Тестовете са показали, че наркотикът е кокаин.

Кадър: Новини.бг

Защитата на Николай настоява за по-лека мярка. Изтъква се, че той има здравословни проблеми и очаква дете.

Междувременно стана ясно, че от прокуратурата са разпитвали трима свидетели. От държавното обвинение искат Николай да остане в ареста, защото намереното количество наркотик е голямо и това дава основание да се смята, че той може да извърши друго престъпление. Настоява се за най-тежката мярка – задържане по стража.

Кадър: Новини.бг

След като изслуша двете страни, Софийски градски съд наложи най – тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд.

Видео: МВР

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама