Pixar направиха анимационно филмче с главен герой хомосексуалист (ВИДЕО)

197

За пръв път в богатата си история анимационното студио Pixar открито разпространява филм с главен герой хомосексуалист, пише списание Variety.

Късометражната анимация “На светло“ (Out) излезе на новата платформа за стрийм Disney+ и мигновено предизвика редица полемики, разказвайки историята на Грег, чиито родители за пръв път разбират за сексуалната му ориентация.

Лентата е дебют за режисьора Стивън Клей Хънтър, който през годините е работел в анимационния отдел на хитове, като “Уол-И“, “Търсенето на Немо“, “Играта на играчките“ и “Феноменалните“.

По-рано тази година от Marvel също оповестиха новината, че се опитат да наложат революция в разчупването на стереотипите, като вкарат транссексуален супер герой в своята поредица. През 2021 г. предстои да видим появата на “Вечните“, където ще се подвизава въпросният персонаж. Все още не е известно кой точно ще е този герой, но е ясно, че във филма ще вземат участие Анджелина Джоли, Кит Харингтън и Салма Хайек, които са от малкото суперзвезди без участие в супергеройски филм.

Източник: Канал 3

По публикацията работи: Ивайла Андонова 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама