Какво време ни очаква в понеделник

116

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно след обяд ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

Ще има условия за градушки. Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от север-северозапад. Дневните температурите слабо ще се понижат и в повечето места максималните ще бъдат между 18° и 23°.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, по най-високите части на Рила и Пирин – сняг. Силният северозападен вятър ще отслабне и през деня деня ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, но бързо ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 18°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама