Васил Божков с нова провокация (СНИМКИ)

417

Укриващият се от родното правосъдие в Дубай Васил Божков с пореден опит да атакува държавата и да брани колекция си.

Първият му опит бе на връх 24 май, а вторият идва – днес, предава Новини.бг.

В профила си във фейсбук, където той напоследък е изключително активен, Божков публикува пост, който гласи, че се извършва „незаконното заграбване“ на стотици артефакти от неговата колекция.

Той обаче никъде не споменава, че голяма част от тази негова колекция, която беше открита обвита във вестници, в кутии и в какво ли не още, всъщност не е регистрирана.

Ето целият пост от днес на Божков:

„От януари започна незаконното заграбване на стотици артефакти от #КолекцияВасилБожков от Прокуратурата и Министерство на културата. Това продължава и до днес.

Фондация „Тракия“ | Thrace Foundation изпраща сигнали до редица международни институции, включително централата на ЮНЕСКО. ЮНЕСКО реагират веднага и предават случая на Постоянната делегация при ЮНЕСКО за България | National Commission of the Republic of Bulgaria for Unesco, управлявана от лица, свързани с властта.

Реакция няма. Случаят е потулен от българските власти.

#БъдетеЗдрави“

Към него той е добавил и три снимки. Едната е отговор от ЮНЕСКО.

По публикацията работи Снежина Раева 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама