Министър Вълчев: Не се знае какво ще стане през есента

1854

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев обяви, че има вероятност през есента епидемичната обстановка да бъде по-сложна.

„Това би създало организационни трудности по отношение на кандидатстването във висшите училища, особено в чуждестранните. Почти всички страни взеха решение да приключат юни, най-късно юли учебната година.“, обясни Красимир Вълчев.

Някои взеха решение да приключат без изпити, други пък са в другата крайност – да приключат присъствено или частично присъствено. Ние по-скоро бяхме предпазливи, здравето е най-важно.

Министър Вълчев добави, че иска децата да се върнат в училище, защото е незаменимо взаимодействието в класната стая откъм социализацията и към придобиването на хармонични знания и умения. Но все пак ситуацията е такава. Важното е, че успяхме да спасим, така да се каже, учебната година, нямаме загуби, имаме определен процент деца, които ежегодно са ни предизвикателство. Тази година беше още по-трудно“, сподели министърът.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама