Вижте как в Бургас отбелязаха 24 май, по нетрадиционен начин(ВИДЕО)

78

По нетрадиционен, но изключително емоционален и трогателен начин Бургас отбеляза 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщиха за медия „Нова Вест“ от Община Бургас.

Точно в 12.00 часа камбанен звън от всички православни храмове в града огласи бургаските улици. Солистите на Държавна опера- Бургас запяха емблематичната песен „Върви, народе възродени“ по стихове на Стоян Михайловски и музика на Панайот Пипков от прозорците на Община Бургас.

Ценители на оперното и изкуство и случайни минувачи от различни възрасти изпълниха площад „Атанас Сиреков“ и се насладиха на великолепните изпълнения.

Сопраните Мария Цветкова-Маджарова и Нона Кръстникова, мецосопраното Йоана Кадийска, тенорът Яни Николов, баритоните Валери Турманов и Йордан Христозов, басите Диман Панчев и Костадин Мечков изпълниха произведения от Бизе, Лехар, Аугустин Лара, Моцарт, Росини.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама