7 души, вероятно са заразени с COVID-19, след посещение на ресторант

5384

Вероятно седем души са се заразили с коронавирус при посещение на ресторант. Това се е случило в Германия. Ако пробите се потвърдят, това ще е първи подобен случай след пазпускане на мерките по света. 

Ако информацията се потвърди, това би бил първият подобен случай откакто ресторантите в страната започнаха да се връщат към работа преди две седмици, предаде БТА.

Местните власти на област Лер съобщиха снощи, че случаите, открити през тази седмица, са довели до поставянето на най-малко 50 души под карантина. В продължение на повече от седмица преди това в района нямаше потвърдени случаи на заразяване с коронавируса, отбелязва АП.

На 20 април Германия започна да облекчава ограничителните мерки, свързани с коронавируса и този процес започна да набира скорост. На 11 май провинция Долна Саксония, където се намира Лер, позволи на ресторантите да отворят врати при спазване на предпазни мерки, включително дистанция от 2 метра между масите, маски за сервитьорите и задължение да се записват имената, адресите и телефоните на гостите, за да може да се проследяват евентуални случаи на заразяване.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама