Затварят заведения в Пловдив след проверка на полицията

181

С разпускането на мерките за сигурност започнаха отварянето на и на заведенията. Но спазват ли се правилата за работа с клиенти? В Пловдив са установени нарушения на противоепидемичните мерки. Едно от най-честото нарушение е липсата на предпазни маски от страна на персонала. 

В Пловдив се провежда акция на полицията и Агенцията по безопасност на храните. Целта е да се провери спазват ли заведенията и техните клиенти мерките срещу COVID-19. Към момента са затворени два обекта на територията на област Пловдив заради неспазване на мерките, предаде NOVA.

„През почивните дни на територията на областна дирекция на МВР-Пловдив ще се извърши съвместна проверка с РЗИ, областна дирекция по безопасност на храните, икономическа полиция и охранителна полиция. Ще се проверяват търговски обекти, ресторанти, питейни заведения и кафе аперитиви, като ще се следи за спазване на мерките, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването“. Това заяви Георги Казаков, който е началник на сектор „Икономическа полиция“ – Пловдив.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама