Един различен празник. 24 май, когато нямаше COVID-19(СНИМКИ)

blank
Снимка: Ладислав Цветков, bTV

В навечерието сме на един от най-очакваните празници. Толкова любим на поколения българи. Този ден е вълнуващ за всички ни, от най-малките до най-старите. Всеки помни любимата учителка и училищния праг.

blank
Снимка: Нова Варна

А „Върви народе, възродени…“ звучи още в главите ни, особено на 24 май. Тази година празникът ще бъде различен. Както никога до сега. Много са разказите за 24 май, които всеки е чувал. От нашите баби знаем, че веднъж преди много, много години тържествата в София били отменени заради снеговалеж.

blank
Снимка: Нова Варна

24 май е ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Според църковния календар денят на Св. св. Кирил и Методий, създали първообраза на българската писменост, глаголицата, която е и славянска писменост, се чества на 11 май.

blank
Снимка: Нова Варна

Нека си пожелаем, много скоро отново да се насладим на палитрата от знамена, цветя, балони и красиви лица, изпълнени с радост от тържествата за 24 май.  А тази година празникът да бъде в сърцата ни, със спомен за миналото и вяра в бъдещето.

blank
Снимка: LiveVarna

 

По публикацията работи: Росен Гацин

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама

реклама

реклама