Ген. Мутафчийски ни зарадва отново с добри новини за пандемията у нас (ВИДЕО)

169

„Броят на излекуваните вече трети ден е по-голям от броя на новозаразените“, обяви ген. Мутафчийски. Новите излекувани са 43 души, общият брой на оздравелите е 727.

Това изявление направи днес ген. Мутафчийски на сутришния брифинг на Националния оперативен щаб.

39 са новите случаи на COVID-19 у нас за последните 24 часа, като 15 от тях са настанеи в болница. Направените проби са 1912. Така общият брой заразени в страната достигна 2331.

Активните области са 9 –  София (14 случая), Пазарджик (10 случая), Ямбол (5 случая), Видин (3 случая), Благоевград (2 случая), Разград (2 случая), Велико Търново (1 случай), Кюстендил (1 случай), Ловеч (1 случай).

Два нови случая при заразени деца, които не са хоспитализирани. Има и два нови случая при медицинския персонал – лекар и медицинска сестра от София. За денонощието са починали нови 4 души, положителни за COVID-19 инфекция.

Освен първата добра новина, ген. Мутафчийски добави още нещо. Той показа знакова графика за Covid-19 на Института „Роберт Кох“, на която България попада в светложълтата зона по брой заболели на седмична база“, заяви шефът на ВМА.

ю

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама