Утре отварят моловете. Какви мерки за сигурност се въвеждат в тях

379

Моловете отварят врати след два месеца почивка. Появиха се много коментари относно мерките за сигурност в търговските центрове. Поставят се много въпроси относно климатичните системи.

В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите се допускат до 7 души, на разстояние от метър и половина между тях, предаде NOVA.

За консумация на храна ще бъдат отворени само терасите. Дрехите и обувките ще могат да се изпробват. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти и спазването на нужната дистанция. Броят на посетителите в тях ще е според размера на търговския обект. Пробните и тоалетните пък ще се ползват през една.

Разделението на входовете е основната мярка в търговските центрове. Ще бъдат използвани различни ленти, знаци и обозначения за де се спазва социалната дистанция между хората.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама