Откритие:Антитела презпазват от коронавирус на 100%

804

Всички са в очакване да бъде произведено лекарство против новия конронавирус. Учените по целия свят правят опити за създаване на лекарство. Говори се за ваксина. Но до сега нямаше реални резултати. 

Американската биофармацевтична компания „Соренто терапютикс” съобщи, че нейни учени са открили тип антитела, които напълно защитават човешките клетки от проникването на новия коронавирус и го извеждат от организма в рамките на четири дни, предадоха ТАСС и БТА.
Хенри Джи, основател и президент на компанията .базирана в Сан Диего, Калифорния, съобщи новината пред тв канала „Фокс Нюз“.
Според него антитялото STI-1499 може „на 100% да потисне“ коронавируса и може да започне да се прилага няколко месеца преди излизането на пазара на ваксина, която още не е създадена. „Искаме да подчертаем, че има метод на лечение. Има решение, което работи на 100%. Ако в тялото ви има антитяло с неутрализиращо действие, няма да ви се налага да спазвате дистанция“, каза Джи.
Той твърди, че STI-1499 обгръща коронавируса и го изтласква от организма за четири дни без никакви странични ефекти.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама