Отвориха църквите в южната ни съседка

60

В Южната ни съседка Гърция, от днес отварят храмовете. Припомняме, че в България, църквите не бяха затваряни. Постигна се съгласие между държавна и църковна власт.

В Гърция се предвижда да има контролирано влизане, да се поддържа разстояние от един метър и половина, а на входовете задължително трябва да има дезинфектант.

Допустимият брой вярващи зависи от размера на църквата, т.е. един човек на десет квадратни метра. Ако църквата е над 500 квадратни метра, се допускат 50 души. В случай, че броят на вярващите е по-висок от разрешения, останалите ще трябва да изчакат в двора.

С премахването на забраната за движение на граждани, от 4 май тази година бяха отворени църкви и други религиозни сгради в Гърция, но само за индивидуални молитви. В допълнение към литургиите, от днес са разрешени религиозни церемонии като сватби, кръщенета и погребения.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама