Надушват ли кучетата COVID-19

198

Темата за коронавируса вълнува вече целия свят. Много са неизвестните, които постави тази болест. Но човечеството сякаш се научи да живее с него. 

Британски учени са се заели да изследват дали кучетата могат да надушват пациенти с Ковид-19 в опит да открият бърз неинвазивен начин за откриване на заболяването, съобщи Ройтерс, предаде Darik.

Британското правителство финансира с 500 000 британски лири изследването, което ще се проведе от Лондонския институт по хигиена и тропическа медицина, университета в Дърам и благотворителната организация „Медикал детекшън догс“.

„Кучета вече засичат някои видове рак и сме уверени, че тази иновация ще допринесе за бързи резултати като част от по-широката стратегия за тестове за коронавируса“, каза британският министър по иновациите Джеймс Бетел.

Шест кучета – лабрадори и кокер-шпаньоли, ще душат образци от миризми на пациенти с Ковид-19 от лондонски болници и ще бъдат обучени да разграничават тези миризми от излъчваните от хора, които не са заразени.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама