Блокираха стотици селища в Китай. Има опасност от втора вълна на коронавируса

593

Над 1200 селища в Китай са блокирани. От там идват тревожни новини за нови огнища на COVID-19. Говори се, че източникът на заразата са хора, които са се върнали от Русия. 

Тревожни новини от Китай – стотици населени места са били блокирани заради поява на коронавирус. Затворени са пътищата към общо 1205 селища в Североизточната провинция Дзилин.Има опасения за нова вълна в страната, предаде NOVA.

Повече от 1000 жилищни сгради са поставени под карантина. Заразата е концентрирана около град на име Шулан, който е на около стотина километра от столицата на провинцията.

Поне 8 хиляди души са били поставени в изолация. Това огнище на заразата идва след седмици, в които Китай обявява едва по няколко случя за цялата страна. Сега като източник на заразата се сочат хора, върнали се от Русия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама