Бойко Борисов: С 42% по-ниска е цената на газа. Това ще остане в историята

122

Въпреки пандемията и трудностите строителството на газовата връзка с Гърция върви доста бързо и в срок, коментира премиерът Бойко Борисов днес.

Дори и в събота се работи на пълни обороти. До момента са произведени 77 км тръби, от които доставени са 37 км. Разчистената полоса е 35 км и тече процесът по заваряване на тръбите по трасето. До края на месеца се очаква да пристигне в България машина за автоматично заваряне, която ще може да извършва по 50 заварки на ден и това значително ще ускори процеса по заваряване на тръбите. Удовлетворен съм от видяното и от напредъка!

Успяхме с много усилия да върнем България на газовата карта в Европа. С доста работа, почтеност и откритост започнахме строителството и на интерконектора с Гърция, и на „Балкански поток“. Нашето правителство положи усилия, без които нито един от тези два проекта нямаше да се реализира, а сега те се приоритетни за Европа! Успяхме да елиминираме комисионерите по веригата и те сега са много ядосани. Но българският потребител е доволен – с 42% по-ниска е цената на газа. Това ще остане в историята!

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама