Обсъжда се отваряне на границите за туристи от държави със сходна епидемична обстановка

161

На двустранна основа обсъждаме възможностите за поетапно отваряне на границите на България за туристи от държави, които имат сходна на нашата епидемична обстановка и аналогични здравни мерки срещу COVID-19

Това каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангел кова.
„По разпореждане на премиера Борисов след указанията от Европейската комисия от 13 май за поетапно стартиране на сектора и възобновяване на пътуванията в ЕС,  всички колеги ресорни министри започнахме незабавна работа.

За да се случи това, е важно каква е епидемичната обстановка в съответната държава. На първо място безспорно стоят животът и здравето на хората и стриктното спазване на здравните мерки, допълни министърът на туризма.

Тя проведе среща в Бургас с представители на организации в туристическия бранш, местната власт, туроператори, контролни органи и други институции.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама