Шоу пред МС: Борисов отказа да вземе акциите на „Левски“ от куриера Сашо Диков

567

Десетки журналисти пред Министерски съвет станаха свидетели на опита на журналиста Сашо Диков да предаде акциите на Левски на премиера Бойко Борисов

Акциите на Левски са в журналиста Сашо Диков от 15 – 20 минути преди 09.00 часа

Вчера Диков е получил обаждане в 13.32 часа от Васил Божков от Дубай и му е казано да даде акциите на г-н Борисов, предаде Новини.бг.

„Аз съм просто един куриер“, каза той пред медиите.

Припомняме ви, че тази сутрин в 08.00 часа Божков обяви, че дава акциите на футболния клуб на премиера.

Докато стои пред сградата на Министерски съвет телефонът на Диков звънна, но се оказа, че не е Божков, а дъщеря му.

Диков заяви пред медиите, че с г-н Георги Попов никога не е разговарял до момента, а с Божков един път. Той разкри, че към момента е правил опити за интервю с него, но това не се е случвало никога.

На въпрос нормално ли е той да държи акциите на един клуб със стогодишна история, Диков отговори, че други са въпросите за нормалните и ненормалните неща.

Според информациите Сашо Диков няма да бъде допуснат в Министерски съвет. Той обяви, че ако това се случи, няма да ги остави на земята. Диков разкри, че е звъннал на Севдалина Арнаудова, PR на премиера, писал sms, но не е получил отговор. Според него Бойко Борисов знае как да реагира, въпреки че има изненада, че на него му се дават акциите на Левски.

Припомняме, че Васил Божков се укри в Дубай още януари 2020 година. Срещу него са повдигнати 11 обвинения за ръководенел на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това Божков е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

На поредните обвинения, че е безумие акциите да са в журналиста, той отговори, че това не е за първи път в държавата.

Журналистите разкриха, че случващото се е прецедент в спортната история.

Диков напомни на всички, че проблемите са свързани основно с COVID-19.

След половин час чакане Севдалина Арнаудова, PR на премиера Бойко Борисов, излезе  пред сградата на МС, заедно с министъра на спорта Красен Кралев. Тя заяви на Диков, че разбира, че се иска тя да е куриер, но няма да стане такъв.

Министър Кралев заяви, че премиерът няма моралното право да притежава акциите, на който и да е спортен клуб в България. Според него случващото се не е нормално, но поясни, че самите събития са предизвикани не от държавата.

На обвинения на Диков, че премиерът се крие, Арнаудова заяви, че това не се случва и напомни, че никога Борисов не се е криел. Тя изрази мнение, че случващото се е обидно.

„Несериозно е. Вие се разхождате и ви се обаждат и ви казват – я вземете едни акции тук“, каза тя на Сашо Диков. „Занесете ги към една друга балканска столица“, каза му още тя.

Красен Кралев заяви още, че е редно сега акциите да бъдат предоставени на феновете на „Левски“ и напомни, че клубът има много рекламодатели и винаги бизнесът е искал да помогне на клуба.

Сашо Диков показа пред медиите акциите на Левски. Той заяви пред журналистите, че не смята, че има нещо унизително в това, което е направил. „Знам какво ще се каже сега – този с белите коси…“, заяви Диков и напомни, че не е фен на Левски, но като бивш спортист е съпричастен. Той заяви, че колкото и да му се сърдят сините фенове, смята, че е унизително да се молят на Борисов те.

Журналистите предложиха на Диков да го съпроводят, защото все пак носи ценни книжа. Той разкри, че сега ще звънне на човека, който му е дал акциите на Левски, за да разбере какво да прави.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама