На колко години е най-възрастната геймърка в света? (ВИДЕО)

75

Експертите от Книгата на рекордите на Гинес официално признаха 90-годишната японка Хамако Мори за най-възрастния геймър в света, съобщи уебсайта на изданието

Рекордьорката започва да играе преди 39 години, около 1981 година. Тя се заинтересувала от това занимание, докато гледала как група деца не могат да се отделят от конзолите и джойстиците. В началото Хамако Мори често губела и й отнело време, за да стане опитен геймър.

Но с течение на времето тя овладяла ходовете и маневрите на много видеоигри и сега споделя това как да се изпълняват мисии и да се унищожават врагове на своя канал в YouTube „Gamer grandma“. За него са абонирани 187 хиляди потребители, които оставят много положителни коментари под нейните указания.

Въпреки напредналата си възраст Хамако Мори предпочита да играе трудни игри като „Call of duty: Modern warfare” или състезания за оцеляване като „GTA 5“.

„Когато се потопя в тези игри, просто не мога да се откъсна. Това е толкова забавно“, коментира тя.

Японката заяви, че играе седем до осем часа на ден, но не смята подобно занимание за загуба на време.

„Чувствам, че посвещаването на толкова много години на видеоигрите беше правилно решение. Сега наистина се наслаждавам на живота си – чувствам се много добре“, сподели Мори.


Видео: Youtube

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама