След пожара в Благоевград: Поставят пожарникарите под карантина

139

Пожарникарите, участвали в гасенето на пожара в Дома за стари хора в Благоевград, ще бъдат поставени под карантина

Това каза пред журналисти в Благоевград главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, предаде bTV. Причината е фактът, че в дома, в който избухна пожар тази сутрин, има установен случай на коронавирус. Пожарът вече е потушен, а след подсушаване и дезинфекция на сградата обитателите ще бъдат върнати отново по стаите си.

По думите на Николов вариантите са два – пожарникарите, влизали в сградата на социалното заведение да бъдат под карантина три-четири дни, след което тествани. При другия вариант отново ще бъдат под карантина няколко дни и след това тествани, но в периода на карантина ще бъдат изолирани в сградата на противопожарната служба.

„Изолирани ще бъдат само пожарникарите, които са влизали в сградата при гасенето на пожара – 12 души“, уточни комисар Николов.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама