Фризьорите в Италия ще започнат работа с маски и шлемове

187

Разпускането на мерките е неизбежно в цял свят. Всички сектори, които бяха в лапите на затегнатите мерки поемат дъх. Дори Итали, която беше в тежко положение върви към промяна на правилата.

Италианските фризьори и козметици вече обмислят как да рестартират възможно най-скоро бизнеса си при пълна безопасност за клиентите си в ерата на коронавируса, пише в. „Стампа“, цитиран от „24 часа“.

Местата в салоните и студиата ще бъдат разредени, за да се спази дистанция от 180 сантиметра, разглежда се възможността за плексигласови прегради между столовете. Клиентите и персоналът ще трябва да носят и маски и ръкавици. За персонала е задължително да носи и защитни очила и предпазни шлемове. Работното време може да е гъвкаво, от 8 ч. до 21 часа.

Разглежда се възможността салоните да останат отворени и през почивните и празничните дни. Преварително записаният час е задължителен. Експеримент беше направен във фризьорски и козметичен салон в Рим, където ролята на клиенти изпълниха едната част от персонала, докато другата ги обслужваше при спазване на санитарните правила.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама