Обявиха подробности за катастрофата със самолета на Ивайло Пенчев

390

В събота се случи инцидент със самолетът на станалия популярен бизнесмен Ивайло Пенчев. Бизнесменът беше откаран с линейка в „Пирогов“. По-късно през деня, директорът на болничното заведение, проф. Балтов разясни какво е състоянието на Пенчев. 

Какви са причините за тази катастрофа, тепърва ще се разяснява.Според бившият главен инспектор за безопасността на полетите към Министерство на транспорта Ангел Борисов, „Самолетът на Ивайло Пенчев е катастрофирал заради сериозен гръбен вятър“, предаде NOVA.

„Причината за катастрофата ще бъде обявена, след като се прегледат документите на пилота и самолета, изправността му. Пенчев не е летял от зимата, съответно нито пилотът, нито самолетът са били във въздуха. Има съмнение за загуба на тренинг“, заяви той.

„Първичната информация, която се подава от пилота към „Пирогов“, не съответства със реалната обстановка на пистата. Той съобщава към кулата, че има проблеми с двигателя. След което самолетът тръгва надолу и се удря в дървета. Това не е така, той прелита оградата и реално пада на пистата. Тук има налице загуба на памет, както и множество наранявания“, допълни Борисов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама